Салати — Смачнi рецепти

Цезар салат "Класичний"

Цезар салат

Інгредієнти:

  • Салат ромен: 400 г
  • Куряче філе: 200 г
  • Пармезан: 120 г
  • Хліб пшеничний: 100 г
  • Оливкова олія (Extra virgin): 40 мл
  • Вустерський соус: 5 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Часник: 1 зубок
  • Лимон: 1/2 шт.
  • Соль морська: 3/4 ч.л.
  • Сушений часник (порошок, гранули): 1/2 ч.л.

Приготування:

Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 4

Почнемо з сухариків. Трохи підсохлий хліб нарізаємо кубиками і рівномірно розподіляємо листом. Відправляємо в духовку на 7-10 хвилин при 180 градусах до золотистого кольору.Хлібні сухарики на листі

Тепер наше філе потрібно нарізати пласкими шматочками товщиною до сантиметра. Увага, ріжте поперек волокон. І обсмажте в невеликій кількості олії до золотистої скоринки з обох сторін. Не забудьте трохи посолити та посипати сушеним часником. Обсмажене філе відставити вбік до подачі страви.Куряче філе на сковороді в оливковій олії

Листя салату необхідно дуже добре вимити в максимально холодній воді, а потім просушити. Потім розірвати їх руками на великі шматки.Вимиті листя салату ромен в тарілці

Підготуйте тарілку, в якій будете готувати фірмовий соус цезар. Ретельно помийте яйця і опустіть на 1 хвилину в слабо киплячу воду. Розбийте яйця.Яйця в тарілці, трохи проварені і з частково зсілим білком

Очищений і нарізаний часник ретельно розітріть в ступці з кам'яною сіллю до отримання однорідного пюре. Додайте оливкової олії, перемішайте і додайте суміш до яєць. Збийте соус виделкою до однорідності, додавши кілька крапель вустерського соусу і сік половини лимона.Часник в ступці з оливковою олією у суміші з яйцями, вустерським соусом та лимонним соком

Далі полийте листя салату соусом. Листя салату під фірмовим соусом цезарь

Всипте в салат дрібно тертий пармезан і ще раз добре перемішайте.Пармезан тертий на листі салату з соусом

На широкі тарілки з невеликими бортиками викласти листя салату із заправкою і сиром, зверху посипте крутонами (сухариками) і викладіть шматочки курячого філе. Можна прикрасити стружкою пармезану. Подавайте відразу ж.

Bon appétit!

ПОМИЛКА

Ок

УСПІХ!

Ваше повідомлення надіслано

Ок