Чомусь млинці з куркою не так поширені, між тим вони мають цілий ряд переваг. М'ясо курячої грудки є найбільш дієтичним, рівномірної якості, з ним важко помилитися, до того ж, воно дешевше і вимагає менш тривалої кулінарної обробки. Якщо приготувати млинців побільше і заморозити їх, не обсмажуючи, то потім ви зможете діставати потроху і швидко готувати свіжі і смачні домашні млинці.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 10
Курячі грудки залийте чистою водою, щоб вона тільки покрила м'ясо, додайте очищені овочі, посоліть. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на середньому вогні ще 10-15 хвилин. Занадто довга варіння зробить м'ясо дуже сухим і несмачним, так що стежте. Відвар збережіть.
Змішайте всі складові для тіста, добре перемішайте, щоб не було грудок. Має вийти рідке тісто однорідної консистенції. Добре розігрійте сковороду, змастіть маслом і смажте тонкі млинці з одного боку, чекаючи тільки, щоб тісто добре просохнуло зверху.
Готові млинці складайте купкою підсмаженим боком догори.
Стебла селери розріжте вздовж на 4 частини, потім подрібніть. Цибулю наріжте тонкою соломкою. Пасеруйте все до м'якості на середньому вогні, постійно помішуючи.
Куряче м'ясо подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендеру, додайте суміш цибулі з селерою.
Підлийте бульйону стільки, скільки буде вбирати м'ясо. На цьому етапі спробуйте фарш, якщо треба, додайте солі.
На середину кожного млинця кладіть столову ложку фаршу і згорніть млинець конвертиком.
Загорнуті млинці підсмажте з обох сторін, якщо перед цим ви їх заморожували, то прикрийте кришкою, щоб начинка добре прогрілася. Подавайте гарячими або холодними зі сметаною або вершковим соусом.
Bon appétit!