Чомусь млинці з куркою не так поширені серед м'ясних страв. Між тим вони мають цілий ряд переваг. М'ясо курячої грудки є найбільш дієтичним, до того ж, воно вимагає менш тривалої кулінарної обробки. Якщо приготувати млинців побільше і заморозити їх, не обсмажуючи, то потім ви зможете діставати потроху і швидко готувати свіжі і смачні домашні млинці.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 10
Курячі грудки залийте чистою водою, щоб вона тільки покрила м'ясо, додайте очищені овочі (цибуля ріпчаста,морква) та посоліть. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на середньому вогні ще 10-15 хвилин. Занадто довге варіння зробить м'ясо дуже сухим і несмачним, так що стежте. Відвар збережіть.
Змішайте всі складові для тіста (борошно пшеничне, яйця, молоко, цукор, сіль). Молоко краще використовувати кімнатної температури, це допоможе інгредієнтам легше поєднатися. Добре перемішайте, щоб не було грудок. Має вийти рідке тісто однорідної консистенції. Добре розігрійте сковороду, змастіть маслом і смажте тонкі млинці до готовності.
Готові млинці складайте купкою підсмаженим боком догори.
Стебла селери розріжте вздовж на 4 частини, потім подрібніть. Цибулю наріжте тонкою соломкою. Додайте олії. Пасеруйте все до м'якості на середньому вогні, постійно помішуючи 5 - 7хвилин.
Куряче м'ясо подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендеру, додайте суміш цибулі з селерою.
Підлийте бульйону стільки, скільки буде вбирати м'ясо. На цьому етапі спробуйте фарш, якщо треба, додайте солі.
На середину кожного млинця кладіть столову ложку фаршу і згорніть млинець конвертиком.
Загорнуті млинці підсмажте з обох сторін. Якщо перед цим ви їх заморожували, то прикрийте кришкою, щоб начинка добре прогрілася. Подавайте гарячими або холодними. Можна добавити також соусницю з соусами для різноманіття смаку.
Наприклад, наш соус "Соцебелі", до складу якого входять прянощі, такі як: хмелі - сунелі, паприка, перець червоний і духмяний, гвоздика, петрушка, базилік, пажитник.
Bon appétit!