2015-06-03

Яку соняшникову олію вибрати?

5930
4

Як визначитися з вибором перед полицею в магазині? Адже існує безліч видів соняшникової олії, і у кожного є своє призначення. Розмаїття бурштинової або майже прозорої, позбавленої запаху або з легким чи яскраво вираженим ароматом смаженого насіння олії змусить заплутатися. Давайте розглянемо соняшникову олію на прикладі продукції, яку створено з любов'ю одним з кращих виробників України і яка користується попитом також за межами нашої країни.

Нерафінована соняшникова олія холодного пресування Кухар Рішельє у пляшці на тлі салатуНам як споживачам потрібно отримати з продукту максимум користі з мінімальною шкодою. При цьому важливо враховувати призначення продукту та рекомендації щодо його застосування. Олія холодного віджимання має найбільшу концентрацію вітамінів і корисних речовин. Вона отримується з добірного насіння за низької (до 60 градусів) температури та завдяки лише суто механічній фільтрації позбавляється від небажаного і не дуже корисного та залишає максимум від закладених природою дійсно корисних речовин. Такий продукт, враховуючи технологію, буде не дешевим, тому що виробник отримує лише невелику частину олії з насіння. Але така олія відмінно підійде для приготування салатів і холодних страв.

Наповнити страву ностальгією дозволить соняшникова олія "Запашна". Це, напевно, знайоме кожному з дитинства: прибігаючи з вулиці додому, зголоднівши, із задоволенням куштуєш шматочок чорного хліба з сіллю і ароматною соняшниковою олією. Важливою перевагою олії "Запашна" у порівнянні з олією, зробленою на побутових олійницях, є його фільтрація та високі стандарти виробництва. Але смажити на ній все ж таки не рекомендується, адже висока температура призведе до руйнації збережених в цій олії вітамінів та органічних речовин. Термін зберігання такої олії складає один рік.

Рафінована соняшникова олія Кухар Рішельє у пляшці на тлі стравиА ось для смаження та іншої термічної обробки краще використовувати рафіновану дезодоровану соняшникову олію. Нехай не лякає довга назва з незрозумілими словами з різних процесів. Найвищий ступінь очищення, що складається з таких технологічних процесів, як виморожування, відбілювання та дезодорація насиченою парою призводить до практично повної відсутності смаку та запаху. Це робить таку олію ідеальною для смаження та тривалої термічної обробки. Рафінована дезодорована соняшникова олія не утворює диму та нагару, не піниться, і навіть при сильному нагріванні не утворює шкідливих речовин. Відсутність домішок і природні властивості дозволяють цьому виду олії зберігатися в герметичній заводській упаковці до 2 років.

Підсумовуючи, можна сказати, що кожний вид соняшникової олії займає свою ланку, де показує себе якнайкраще та проявляє свої властивості. Використовуйте соняшникову олію за призначенням та отримаєте максимальну користь.

Будьте здорові!

Автор: Логвиненко Максим