Смачнi рецепти
1589

Цезар салат "Класичний"

Інгредієнти :

  • Салат ромен ...............................................................400 г
  • Куряче філе ................................................................ 200 г
  • Пармезан ....................................................................120 г
  • Хліб пшеничний..........................................................100 г
  • Оливкова олія (Extra virgin).....................................40 мл
  • Вустерский соус...........................................................5 мл
  • Яйце куряче ................................................................2 шт.
  • Часник часточки..........................................................1 шт.
  • Лимони ....................................................................... ½ шт.
  • Сіль морська.............................................................¾ ч.л.
  • Сушений часник (порошок, гранули) ..................½ ч.л.

 

Приготування :

ВремяЧас приготування: 30 хвилин Порцій: 4

 

1. Почнемо з сухариків. Трохи підсохлий хліб нарізаємо кубиками і рівномірно розподіляємо по протвеня. Відправляємо в духовку на 7-10 хвилин при 180 градусах до золотистого кольору.


сухарики на листі

 

2. Тепер наше філе потрібно нарізати плоскими шматочками товщиною до сантиметра. Увага, ріжте поперек волокон. І обсмажте в невеликій кількості олії до золотистої скоринки з обох сторін. Ге забудьте трохи посолити, посипати сушеним часником. Обсмажене філе відставити вбік до подачі страви.


куряче філе на сковороді в оливковій олії

 

3.Листя салату необхідно дуже добре вимити в максимально холодній воді, а потім просушити. Потім крупно првать руками.вимиті листя салату ромен в тарілці

 

4. Підготуйте тарілку, в якій будете готувати фірмовий соус цезар. Ретельно помийте яйця і опустіть на 1 хвилину в слабо киплячу воду. Розбийте яйця.

яйця в тарілці трохи проварені і з частково зсілим білком

 

 

5. Очищений і нарізаний часник ретельно розітріть в ступці з крупною сіллю, щоб вийшло однорідне пюре. Додайте туди оливкова олія, перемішайте і вилийте суміш до яєць. Збийте соус виделкою до однорідності, додавши кілька крапель вустерського соусу і сік половини лимона.
часник в ступці з оливковою олією, сумішшю з яйцями вустерський соусом і лимонним соком

 

 

6. Підготуйте  тарілку, в якій будете готувати фірмовий соус цезар. Ретельно помийте яйця і опустіть на 1 хвилину  в слабо киплячу воду. Розбийте яйця.

листя салату поливаємо фірмовим соусом

 

 

7.Всипте в салат дрібно тертий пармезан і ще раз добре перемішайте.

пармезан тертий на салат з соусом

На широкі тарілки з невеликими бортиками викласти листя салату із заправкою і сиром, зверху посипте крутонами (сухариками) і викладіть шматочки курячого філе. Можна прикрасити стружкою пармезану. Подавайте відразу ж.

 Bon appétit!